Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Παραδοσιακό Ρυζόγαλο

💣Παραδοσιακό Ρυζόγαλο




❣️Γρήγορο Γλυκό
❣️Εύκολο
❣️Οικονομικό
❣️Νόστιμο
❣️Παραδοσιακό - Ελληνικό
❣️Επιδόρπιο - Πρωινό
❣️Μερίδες: 6
❣️Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά⏰
❣️Χρόνος Μαγειρέματος(βράσιμο): περίπου 25 - 30 λεπτά⏰



Παραδοσιακό Ρυζόγαλο



🍴Υλικά:


  • 1 φλιτζάνι ρύζι ( γλασέ ή Καρολίνα)
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1 κάψουλα βανίλιας (1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια)
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • κανέλα για πασπάλισμα


🍴Εκτέλεση:



  1.  Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι με το νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να απορροφηθεί το νερό από το ρύζι). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  2.  Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα σε μισό φλιτζάνι νερό ή γάλα. Όταν το ρύζι βράσει,  ρίχνουμε  το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με προσοχή.
  3.  Όταν αρχίζει να πήζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  4.  Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα. Σερβίρουμε!♡♡

Παραδοσιακό Ρυζόγαλο






Καλή Επιτυχία!Καλή Όρεξη!!🍚😋😍💞🙉🙊




Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου