Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Γλυκό ταψιού Ινδοκάρυδο

💣Γλυκό ταψιού Ινδοκάρυδο


Γλυκό ινδοκάρυδο

Γλυκό ινδοκάρυδο


🍴Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2  ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 μπέκιν
  • 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερό


🍴Εκτέλεση:
  1.  Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο  και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί (ή στρωμένο με λαδόκολλα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ℃ στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
  3. Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για περίπου 5 με 6 λεπτά.
  4.  Όπως βγάλουμε από το φούρνο το γλυκό μας, το χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια (σαν του μπακλαβά) και περιχύνουμε με μία κουτάλα το καυτό σιρόπι. Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό μας με ινδοκάρυδο.♡



Καλή Επιτυχία!
Καλή Όρεξη!!😊😋🙉🙊

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου