Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι

💣Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι


Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι (greek mama cook images)
❣️Το Παραδοσιακό γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!













Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι (greek mama cook images)


🍴Υλικά:

  • 500 γρ. κυδώνια καθαρισμένα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα (αν δεν έχετε αρμπαρόριζα, μπορείτε να βάλετε βανίλια)
  • 1/3 του φλιτζανιού από χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα (άμα θέλετε)
  • 1 ποτήρι νερό


🍴Εκτέλεση:

  1.  Αρχικά καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια για το γλυκό. Έπειτα, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε  μέχρι να δέσει το γλυκό του κουταλιού κυδώνι. Όταν δέσει το γλυκό ρίχνουμε το χυμό, την αρμπαρόριζα και την αμυγδαλόψιχα και τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Προσοχή: ξαφρίζουμε προσεκτικά το γλυκό του κουταλιού καθώς βράζει, με μία κουτάλα! 
  3.  Αφού αρχίζει να πήζει το γλυκό, σβήστε την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει τελείως μην σκεπάζετε με καπάκι το γλυκό όσο είναι ζεστό. Προσοχή: Αν παραβραστεί το γλυκό, θα εξατμιστούν τα υγρά και θα σφίξει τελείως το γλυκό! Επίσης, μην ανακατέψετε το γλυκό γιατί θα γίνει μαρμελάδα.
  4.  Όταν κρυώσει τελείως το γλυκό στην κατσαρόλα, τότε το βάζουμε σε βάζα. Αν θέλετε να σφραγίσουν τα βάζα με το γλυκό, ξανά βράζετε  για 2 λεπτά το γλυκό και έπειτα το βάζετε στα βάζα. Τα βάζα, τα βάζετε να σταθούν ανάποδα(με το καπάκι για βάση) μέχρι να κρυώσουν. ♡


Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι (greek mama cook images)

Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι (greek mama cook images)


Καλή Επιτυχία!
Καλή Όρεξη!!😋😊🙉🙊

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου