Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
Εννοείται πως αγαπώ τα κουλουράκια και τα απολαμβάνω περισσότερο με τον πρωινό καφέ μου. Πιο πολύ όμως αγαπώ να τα φτιάχνω, να τα απολαμβάνω και να τα γεύομαι μαζί με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.Πάμε λοιπόν να σου πω (ή να σου γράψω 😊) μια από τις συνταγές μου
• 5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 φλυτζάνια ζάχαρη
• 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
• 2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)
• 2 κγ μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κγ κανέλα
• 1/4 κγ αλάτι
• 1+1/2 κσ κακάο
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ, προσθέτουμε και μπέικιν πάουντερ, κανέλα, αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάλι. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο να διαλυθεί. Έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα αλλά όχι πολλή ώρα για να μην βγει το λάδι από τη ζύμη.
Τώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να πλάθεται.
Ζυγίζουμε σε κομμάτια των 30 γραμμαρίων και τις δύο ζύμες. Πλέκουμε δύο κορδόνια μεταξύ τους, ένα από το κάθε χρώμα και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190°C φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγαίνουν από το φούρνο είναι μαλακά αλλά σε δυο τρεις ώρες σκληραίνουν και γίνονται τραγανά!
Υλικά:
• 5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 φλυτζάνια ζάχαρη
• 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
• 2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)
• 2 κγ μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κγ κανέλα
• 1/4 κγ αλάτι
• 1+1/2 κσ κακάο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ, προσθέτουμε και μπέικιν πάουντερ, κανέλα, αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάλι. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο να διαλυθεί. Έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα αλλά όχι πολλή ώρα για να μην βγει το λάδι από τη ζύμη.
Τώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να πλάθεται.
Ζυγίζουμε σε κομμάτια των 30 γραμμαρίων και τις δύο ζύμες. Πλέκουμε δύο κορδόνια μεταξύ τους, ένα από το κάθε χρώμα και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190°C φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγαίνουν από το φούρνο είναι μαλακά αλλά σε δυο τρεις ώρες σκληραίνουν και γίνονται τραγανά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου