Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Συνταγή για κόλλυβα

 


Υλικά:

500 γρ. σιτάρι

400 γρ. ζάχαρη

100 γρ. σουσάμι

200 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα και χοντροκομμένα

200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

1/4 κουτ. γλ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. κανέλα

80 γρ. φρυγανιά

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 

1 ρόδι



Εκτέλεση:

1. Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και βάζουμε το σιτάρι στο μπολ να μουλιάσει για περίπου 8 ώρες. 

2. Σουρώνουμε και στη συνέχεια βράζουμε το σιτάρι σε μία κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά.

3. Στραγγίζουμε το σιτάρι με ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να στεγνώσει καλά και να φύγει η υγρασία.

4. Απλώνουμε το σιτάρι σε πετσέτες και το σκεπάζουμε για περίπου 2 με 3 ώρες, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.

5. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα τηγάνι με χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 4 με 5 λεπτά.

6. Σε ένα μεγάλο μπολ, μεταφέρουμε το στεγνωμένο σιτάρι και το ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη άχνη.

7. Στο ίδιο μπολ, βάζουμε το σουσάμι, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη φρυγανιά, τις σταφίδες, το μαϊντανό και τους σπόρους του ροδιού και  το καβουρντισμένο αλεύρι και τα ανακατευτούμε πολύ καλά.

8. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!

*Εάν θέλετε πασπαλίζετε τα κόλλυβα με ζάχαρη άχνη

*Μπορείτε να βάλετε ότι άλλο θέλετε στο μείγμα, όπως διάφορα κουφέτα

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου