💣Παραδοσιακά Σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα στο φούρνο (Αυθεντικά)
❤Μερίδες: περίπου για 10 άτομα
Αυθεντικά Σαρμαδάκια |
🍴Υλικά:
- 60 αμπελόφυλλα (κρατάμε 10 αμπελόφυλλα για να στρώσουμε στη γάστρα)
- 1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μερικά φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
🍴Εκτέλεση:
- (Για τα αμπελόφυλλα) Εάν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα,τα πλένουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει. Έπειτα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πριν αρχίσουμε να τα τυλίγουμε. Εάν τα αμπελόφυλλα είναι κατεψυγμένα ή σε βάζο, τα βάζουμε σε μία λεκάνη νερό για να ξεκολλήσουν πιο εύκολα. (κρατάμε 10 αμπελόφυλλα για να στρώσουμε στη γάστρα)
Αμπελόφυλλα ζεματισμένα
- (Για τη γέμιση) Σε ένα μπολ, βάζουμε το ρύζι, τη μισή κούπα ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, άνηθο , μαϊντανό , φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο, χυμό από 2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα μας στο κέντρο κάθε αμπελόφυλλου και τα τυλίγουμε. (δείχνουμε σε video παρακάτω τον τρόπο τυλίγματος)
- Στρώνουμε μία σειρά από αμπελόφυλλα στον πάτο της γάστρας. Έπειτα τοποθετούμε τα σαρμαδάκια μας στη γάστρα και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλάτι. Καλύπτουμε τα σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα. Τέλος, γεμίζουμε τη γάστρα με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα σαρμαδάκια και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω τους.
- Ψήνουμε στους 220 ℃ για 1 ώρα.♡
Σαρμαδάκια στη γάστρα |
Video:Εύκολος τρόπος τυλίγματος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου