Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Ιμάμ Μπαϊλντί (Imam Bayildi) Η δική μας Συνταγή!

💣Ιμάμ Μπαϊλντί (Imam Bayildi) Η δική μας Συνταγή!


❗Μερίδες:4 άτομα👦👧👨👩
❗Χρόνος ψησίματος: περίπου 30 λεπτά⏰
❗Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 1 ώρα⏰


Ιμάμ Μπαϊλντί (greekmamacook images)



🍴Υλικά:


  • 8 μελιτζάνες
  • 4-5 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (εάν θέλετε βάζουμε σκόρδο)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

🍴Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι, τις ξεφλουδίζουμε ριγωτά σε 4 σημεία (1 άσπρη ρίγα 1 μοβ). Της χαράζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος (σαν βαρκούλες)
  2. Βάζουμε ηλιέλαιο στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Έπειτα τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες μας (περίπου 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά). Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
  3.  Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια (και το σκόρδο αν θέλουμε) και τα αφήνουμε για λίγο. Στη συνέχεια, σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί. Το αφήνω για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα,μαϊντανό,ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι). Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν ελαφρώς στο τηγάνι (περίπου 5 λεπτά)
  4.  Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί (με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω). Με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε με τη γέμιση που έχουμε φτιάξει προηγουμένως.
  5. Ιμάμ πριν μπει στο φούρνο (greekmamacook images)
  6.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ℃ για περίπου 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε! ♡

💗Εάν θέλουμε το σερβίρουμε με τυρί φέτα!


Ιμάμ Μπαϊλντί (greekmamacook images)


Καλή Επιτυχία!Καλή Όρεξη!!😊😋🙉🙊


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου