💣Υγρή Σοκολατόπιτα
Υγρή Σοκολατόπιτα |
♥️Μερίδες: 1 Σοκολατόπιτα
🍴Υλικά:
🍫Για το μείγμα:
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 3 κ.σ. κακάο
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 1 φλ. γάλα
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρατάμε λίγο βούτυρο για να βουτυρώσουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
🍫Για το πασπάλισμα:
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 1/2 φλ. βραστό νερό
🍴Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέκιν, τη βανίλια και το αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο(λιωμένο) και το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε (με το σύρμα) μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Βουτυρώνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε (είναι προτιμότερο να είναι μικρό σε μέγεθος) και βάζουμε το μείγμα μας.
- (Για το πασπάλισμα) Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη και το κακάο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, καλύπτουμε την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας με το μείγμα ζάχαρης και κακάο. Τέλος, περιχύνουμε με το βραστό νερό την σοκολατόπιτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ℃ για περίπου 35-40 λεπτά. Προσοχή! Είναι υγρή και δεν κόβεται σε κομμάτια. Εάν θέλουμε μπορούμε να την προσφέρουμε με παγωτό.!♡♡
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου