💣Παραδοσιακά Τσι -Κιοφτέ από την Καππαδοκία
Τα Τσι-Κιοφτέ είναι πλιγουροκεφτέδες με φακές. Είναι παραδοσιακό φαγητό των Ελλήνων της Καππαδοκίας. Είναι νηστίσιμο και το φτιάχνουμε τη Μ. Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Μ. Πέμπτη.
![]() |
Πλιγουροκεφτέδες με φακές (Greek Mama Cook Images) |
🍴Υλικά:
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 1 φλιτζάνι φακές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μέτριο)
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- λίγο σκόρδο προαιρετικά
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- λίγο πιπέρι μαύρο
- λίγο κύμινο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. ταχίνι (προαιρετικά)
- αλάτι
🍴Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις φακές και σε μία άλλη κατσαρόλα το πλιγούρι (3 φλιτζάνια νερό=1 φλιτζάνι πλιγούρι).
- Αφού Βράσουν οι φακές και το πλιγούρι, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα (βάζουμε προαιρετικά λίγη ταχίνι, περίπου 1 κ.σ.)
- Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέ ή σουτζουκάκι.
- Σερβίρουμε με ξερό ή φρέσκο κρεμμυδάκι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου