Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Πουρέ Πατάτας

💣Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Πουρέ Πατάτας!



♥️Μερίδες:6 άτομα
♥️Χρόνος μαγειρέματος:περίπου 120 λεπτά⏰
♥️Χρόνος προετοιμασίας:περίπου 10 λεπτά⏰
♥️Νόστιμο
♥️Σπιτικό


Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας




🍴Υλικά:


  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από ελιά ή σβέρκο
  • 4 ντομάτες μεγάλες ώριμες τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο γλυκό
  • πιπέρι σε κόκκους (όσο προτιμάμε)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • αλάτι (όσο προτιμάμε)
  • 1 ποτήρι νερό
  • λίγο κανέλα (προαιρετική)

🍴Εκτέλεση:

  1.  Βάζουμε την κατσαρόλα σε  δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρέας σε κομμάτια και τα αφήνουμε να ροδίσουν και από τις 2 μεριές.
  2.  Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα. Αφού τσιγαριστούν τα κρεμμύδια σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα τα υλικά μας.
  3.  Αφήνουμε την κατσαρόλα (με κλειστό καπάκι) να σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα ζουμιά του.♡


♥️Για τον πουρέ πατάτας, τη συνταγή θα την βρείτε εδώ: Πουρές Πατάτας!

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας


**Επίσης, το μοσχαράκι κοκκινιστό μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι , κοφτό μακαρονάκι κ.α.


Καλή Επιτυχία!Καλή Όρεξη!!😉🙉🙊😍





Share:

Related Posts:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου