💣Κεφτεδάκια Τηγανιτά!
❤Μερίδες: περίπου 15 κεφτεδάκια
🍴Υλικά:
- 800 γρ. κιμάς ανάμεικτος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κούπα ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο και στυμμένο)
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο πιπέρι,αλάτι
- λάδι για τηγάνισμα
- αλεύρι για το πανάρισμα
🍴Εκτέλεση:
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά(ζυμώνουμε με τα χέρια μας), μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά σφιχτό και να πλάθεται.
- Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Έπειτα τα αλευρώνουμε ελαφρά.
- Στο μεταξύ, έχουμε ζεστάνει το λάδι στο τηγάνι (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτεται το μισό κεφτεδάκι). Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε!♡
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου