💣Σπαράγγια Φρικασέ με Κρέας!
|
Σπαράγγια Φρικασέ με Κρέας |
❤Μερίδες: 4 άτομα
🍴Υλικά:
- 1/2 κιλό κρέας (χοιρινό)
- 1 κιλό σπαράγγια
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
- 2 αυγά
- 1 λεμόνι
- άνηθο(μισό ματσάκι)
- δυόσμο (μερικά φύλλα δυόσμο προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
🍴Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε με το κρέας. Πρέπει να το σοτάρουμε και να το μισό-βράσουμε ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα μαγειρευτούν όλα στην κατσαρόλα και δε θα λιώσουν τα σπαράγγια.(*κρατάμε το ζωμό που έχουμε βράσει το κρέας για να χρησιμοποιήσουμε μετά)
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα σπαράγγια(κομμένα στα 2) και αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το κρέας και το ζωμό που έχουμε κρατήσει από πριν. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Τον άνηθο και τον δυόσμο, τα προσθέτουμε λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
|
κομμένα σπαράγγια (πριν μπουν στην κατσαρόλα) |
- Τέλος, χτυπάμε το αυγολέμονο(το αυγολέμονο περιέχει: 2 αυγά και χυμό από 1 λεμόνι) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε!!♡
|
κομμένα σπαράγγια (πριν μπουν στην κατσαρόλα) |
Καλή Επιτυχία!Καλή Όρεξη!!😊😋🙉🙊
Blogger
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου