💣Γλυκιά Βασιλόπιτα
🎄Χρόνος προετοιμασίας: 20-30 λεπτά 🕑
🎄Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά 🕑
🎄Παραδοσιακό γλυκό
🎄Μερίδες: 8-10
🍴Υλικά:
- 3 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 μπέκιν
- 6 ασπράδια αυγών
- 2 κούπες ζάχαρη
- 6 κρόκους
- ελάχιστο αλάτι
- 2 κούπες μαλακό βούτυρο
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- άχνη ζάχαρη (για την επικάλυψη της βασιλόπιτας)
- 1 κέρμα τυλιγμένο πολύ καλά σε αλουμινόχαρτο για φλουρί
🍴Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ,με τη βοήθεια ενός μίξερ, χτυπώ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζω το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύω πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτω στο μείγμα τους κρόκους, το χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι, το ξύσμα, το γάλα, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
- Τέλος, ρίχνω τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύω απαλά με μία σπάτουλα. Στρώνω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. ❕Βάζω το φλουρί στο μείγμα❕ . Βάζω το ταψί στο φούρνο για περίπου 1 ώρα στου 180 ℃ στις αντιστάσεις.
- Εάν θέλουμε στολίζουμε τη Βασιλόπιτα μας με άχνη ζάχαρη!!♡♡
Γλυκιά Βασιλόπιτα |
Γλυκιά Βασιλόπιτα (πριν μπει στο φούρνο) |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου