Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Παραδοσιακά Μελομακάρονα της Μαμάς!

💣Παραδοσιακά Μελομακάρονα



❣️Χρόνος προετοιμασίας 60 λεπτά⏳
❣️Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά⏳
❣️Παραδοσιακή συνταγή
❣️Μερίδες: 55 κομμάτια



🍴Υλικά:



  • 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 βιτάμ λιωμένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • λίγο κονιάκ
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκου γαρύφαλλο
  • 1/2 κουπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 μπέκιν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 8 κούπες αλεύρι

🍯Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού




🍴Εκτέλεση:

  1.  Σε ένα μεγάλο μπολ , βάζουμε το λάδι, το βιτάμ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , το κονιάκ , το μπέκιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι. Σε μία κούπα, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα, μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
  2. Κόβουμε κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και με ένα πιρούνι κάνουμε πάνω τους σχέδια.
  3. (Ψήσιμο) Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ℃ για περίπου 30 λεπτά.
  4. (Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι) Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά Προσθέτουμε το μέλι με τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμη.
  5.  Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα, τα βουτάμε για λίγο στο σιρόπι. Τα στρώνουμε σε μία πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.♡




Παραδοσιακά Μελομακάρονα της Μαμάς

Παραδοσιακά Μελομακάρονα

Μελομακάρονα (πριν ψηθούν)

Καλή επιτυχία!
Καλή όρεξη! 😍😋🙈🙉

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου