💣Παραδοσιακά Μελομακάρονα
❣️Χρόνος προετοιμασίας 60 λεπτά⏳
❣️Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά⏳
❣️Παραδοσιακή συνταγή
❣️Μερίδες: 55 κομμάτια
🍴Υλικά:
- 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 βιτάμ λιωμένο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- λίγο κονιάκ
- 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκου γαρύφαλλο
- 1/2 κουπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 μπέκιν
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 8 κούπες αλεύρι
🍯Για το σιρόπι:
- 2 κούπες μέλι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
🍴Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ , βάζουμε το λάδι, το βιτάμ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , το κονιάκ , το μπέκιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι. Σε μία κούπα, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα, μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
- Κόβουμε κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και με ένα πιρούνι κάνουμε πάνω τους σχέδια.
- (Ψήσιμο) Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ℃ για περίπου 30 λεπτά.
- (Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι) Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά Προσθέτουμε το μέλι με τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμη.
- Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα, τα βουτάμε για λίγο στο σιρόπι. Τα στρώνουμε σε μία πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.♡
Παραδοσιακά Μελομακάρονα της Μαμάς |
Παραδοσιακά Μελομακάρονα |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου