💣Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες
❣️Χαρακτηριστικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό🎄🎅
❣️Παραδοσιακή συνταγή
❣️Μερίδες : 50 - 55
❣️Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά⏳
❣️Χρόνος ψησίματος 25-30 λεπτά⏳
❣️Καταγωγή: Μικρά Ασία
🍴Υλικά:
- 500 γρ. βούτυρο φρέσκο (ή fast soft αν θέλουμε να τους κάνουμε νηστίσιμους)
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 1/2 ποτηράκι κονιάκ
- 1 μπέκιν
- 1 κιλό αλεύρι (όσο πάρει μέχρι να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη)
- Άχνη ζάχαρη για το τύλιγμα
🍴Εκτέλεση:
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και το χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα ( *πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου). Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα (αν θέλουμε τα βάζουμε και ολόκληρα), το κονιάκ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα μας . Ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Φτιάχνουμε τη ζύμη μας μικρά μπαλάκια και με το δάχτυλό μας τα πατάμε ελαφρώς στο κέντρο. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- (Ψήσιμο) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για περίπου 25-30 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τους τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη. Και Σερβίρουμε! ♡
Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες |
Κουραμπιέδες (πριν μπουν στο φούρνο) |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου