Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Το έθιμο της Βαρβάρας! Το γλυκό Βαρβάρα

💣Το γλυκό Βαρβάρα




❣️Χρόνος μαγειρέματος περίπου 20 λεπτά⌛
❣️Χρόνος προετοιμασίας περίπου 20 λεπτά⌛
❣️Μερίδες 6
❣️Θρεπτική και υγιεινή
❣️Παραδοσιακό γλυκό
❣️Δοκιμασμένη συνταγή


🍴Υλικά:




  • 300 γρ. σιτάρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (καβουρντισμένο) ή 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι (καβουρντισμένο αν θέλετε)
  • 1/2 φλιτζάνι ρόδι
  • 1 1/2 λίτρο νερό


🍮Για το σερβίρισμα:

  • λίγη κανέλα
  • σουσάμι
  • σταφίδες
  • τριμμένο καρύδι




🍴Εκτέλεση:



  1.  (Προετοιμασία) Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε σε ένα μπολ με νερό το σιτάρι να μουλιάσει. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε πολύ καλά το σιτάρι μας.
  2.  Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το αλάτι, το νερό και το σιτάρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν αρχίζει και βράζει , χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για ακόμη 15 λεπτά.
  3.  Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία σχετικά σφιχτή κρέμα. Ανακατεύουμε το γλυκό μας λίγα λεπτά ακόμη (μέχρι να πήξει η κρέμα).
  4.  Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες, το σουσάμι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το ρόδι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  5. (Σερβίρισμα) Σερβίρουμε το γλυκό μας σε μπολ. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη κανέλα, σουσάμι, σταφίδες και τριμμένο καρύδι.💞





❗Πρέπει να προσέξουμε να μην παραβράσει το σιτάρι (μπορεί να λιώσει)
❗Να προσέξουμε να μην εξατμιστεί το υγρό ενώ βράζουμε το γλυκό στην κατσαρόλα
❗Όταν κρυώσει το γλυκό μας γίνεται ακόμη πιο πηχτό!







Παραδοσιακό γλυκό Βαρβάρα

Καλή επιτυχία!
Καλή όρεξη! 😍😋🙈🙉

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου