💣Το γλυκό Βαρβάρα
❣️Χρόνος μαγειρέματος περίπου 20 λεπτά⌛
❣️Χρόνος προετοιμασίας περίπου 20 λεπτά⌛
❣️Μερίδες 6
❣️Θρεπτική και υγιεινή
❣️Παραδοσιακό γλυκό
❣️Δοκιμασμένη συνταγή
🍴Υλικά:
- 300 γρ. σιτάρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (καβουρντισμένο) ή 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
- 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι (καβουρντισμένο αν θέλετε)
- 1/2 φλιτζάνι ρόδι
- 1 1/2 λίτρο νερό
🍮Για το σερβίρισμα:
- λίγη κανέλα
- σουσάμι
- σταφίδες
- τριμμένο καρύδι
🍴Εκτέλεση:
- (Προετοιμασία) Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε σε ένα μπολ με νερό το σιτάρι να μουλιάσει. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε πολύ καλά το σιτάρι μας.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το αλάτι, το νερό και το σιτάρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν αρχίζει και βράζει , χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για ακόμη 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία σχετικά σφιχτή κρέμα. Ανακατεύουμε το γλυκό μας λίγα λεπτά ακόμη (μέχρι να πήξει η κρέμα).
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες, το σουσάμι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το ρόδι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- (Σερβίρισμα) Σερβίρουμε το γλυκό μας σε μπολ. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη κανέλα, σουσάμι, σταφίδες και τριμμένο καρύδι.💞
❗Πρέπει να προσέξουμε να μην παραβράσει το σιτάρι (μπορεί να λιώσει)
❗Να προσέξουμε να μην εξατμιστεί το υγρό ενώ βράζουμε το γλυκό στην κατσαρόλα
❗Όταν κρυώσει το γλυκό μας γίνεται ακόμη πιο πηχτό!
Παραδοσιακό γλυκό Βαρβάρα |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου