Ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό που το αγαπούν όλοι
Είναι πολύ απλό, εύκολο και οικονομικό!Υλικά που θα χρειαστούμε είναι
3 αυγά μεγάλα
1 γιαουρτάκι αγελαδινό 200 γρ.
200 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. Ζάχαρη
200 γρ. Λάδι ηλιέλαιο
200 γρ. Αλεύρι
1 μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες
Σε ένα μπωλ βάζουμε Πρώτα το γιαουρτάκι
Προσθέτουμε τα 3 αυγά
Ανακατεύουμε καλά το γιαουρτάκι με τα αυγά
Προσθέτουμε τις 2 βανίλιες
Ζάχαρη
Σιμιγδάλι
Λάδι
Αλεύρι με το μπέι κι πάουντερ
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι
Ρίχνουμε την ζύμη
Και το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
2 φέτες λεμόνι
Ρίχνουμε τα υλικά μας στην κατσαρόλα
νερο
ζάχαρη
λεμόνι(φέτες)
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά
Σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό μας με κρύο σιρόπι
μερικές χρήσιμες συμβουλές
- Αφού το σιροπιάσουμε το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το κόψουμε.
- Δεν ανακατεύουμε ποτέ το Ραβανί με μίξερ παρά μόνο ανακατεύουμε με το σύρμα
Αν σας άρεσε η συνταγή μπορείτε να με βοηθήσετε με μια δωρεά της επιθυμία σας.
Ώστε να συνεχίσω με μεράκι αυτό που κάνω!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου