💣Πάστα φλώρα!
❣️Εύκολη
❣️Δοκιμασμένη και αγαπημένη συνταγή
❣️Κατάλληλη για όσους νηστεύουν
❣️Χρόνος προετοιμασίας περίπου 30 λεπτά ⌛
❣️Χρόνος ψησίματος περίπου 20-30 λεπτά ⌛
🍴Υλικά:
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 μπέκιν
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 2 φλιτζάνι μαρμελάδα ( της αρεσκείας σας)
🍴Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέκιν και το αλεύρι σιγά- σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
- Σε μία ταρτιέρα στρώνουμε το μισό ζυμάρι ( και λίγο παραπάνω) . Στρώνουμε πάνω από το ζυμάρι τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Με το υπόλοιπο κομμάτι της ζύμης πλάθουμε κορδόνια και τα τοποθετούμε χιαστί πάνω από τη μαρμελάδα. Αλλιώς ανοίγουμε φύλλο, βγάζουμε σχέδια με κουπ-πατ και τα τοποθετούμε στο γλυκό μας.
- (Ψήσιμο) Ψήνουμε στους 180 ℃ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (για περίπου 20 με 30 λεπτά).💜
Πάστα φλώρα |
Πάστα φλώρα (πριν ψηθεί) |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου