Κουρκούτι για τον μπακαλιάρο
♡Κουρκούτι για περίπου 2 φύλλα μπακαλιάρο (ξαρμυρισμένο)
Μπακαλιάρος (Greek Mama Cook Images) |
🍴Υλικά:
Για το Κουρκούτι:
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
- 1 κουτάκι μπύρα παγωμένη (330 ml)
- 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 50 ml νερό
Για το τηγάνισμα:
- ελαιόλαδο
- αλεύρι (για το πανάρισμα)
🍴Εκτέλεση:
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες-κομμάτια (πρέπει να είναι ξαρμυρισμένος και στεγνωμένος).
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Έπειτα, βάζουμε τη μπύρα και το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και αραιό το μείγμα μας. Τέλος, το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
- Για το τηγάνισμα: Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο δε θα πρέπει να καλύπτει τον μπακαλιάρο ( πρέπει να είναι περίπου μέχρι τη μέση).
- Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ένα-ένα πρώτα στο αλεύρι και έπειτα τα βουτάμε ολόκληρα στο κουρκούτι. Αφήνουμε λίγο να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Τέλος το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Η φωτιά στο τηγάνι θα πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή.
- Τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου λίγα-λίγα. Τα αφήνουμε να ροδίσουν για 2-3 λεπτά από την μία μεριά και έπειτα από την άλλη.
- Αφού τηγανιστεί το κάθε κομμάτι μπακαλιάρου, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε!♡
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου