Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Τηγανιτά πιτάκια με φέτα! (Πιροσκί)

Τηγανιτά πιτάκια με φέτα!




Πιροσκί (Greek Mama Cook Images)



♡ Μερίδες: περίπου 15 πιτάκια



🍴Υλικά:

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό φέτα ή αγελαδινό τυρί
  • 4 αβγά
Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. γλ ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • 2 κου. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500-700 γρ.)

🍴Εκτέλεση:

  1.  Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με το χέρι. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη ίσα-ίσα να μη κολλάει στα χέρια μας. Πρέπει να είναι μαλακή.Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μία πετσέτα και την αφήνουμε περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ, σπάμε τη φέτα με ένα πιρούνι ή με τα χέρια μας και ρίχνουμε τα αβγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  3. Αφού φουσκώσει η ζύμη, κόβουμε μικρά μπαλάκια, περίπου ίσα με τη χούφτα μας. Λαδώνουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη. Ανοίγουμε τα φύλλα σε μέγεθος περίπου ενός μικρού πιάτου. Τα φύλλα θα πρέπει να τα ανοίξουμε σχετικά λεπτά. Βάζουμε στο καθένα περίπου 1 κουταλιά από τη γέμιση. Τα διπλώνουμε για να  κλείσουν καλά και να μην ανοίξουν στο τηγάνι. Αν θέλετε πατήστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλύτερα.
  4.  Σε ένα τηγάνι, βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγα-λίγα τα πιτάκια στο τηγάνι. Τα αφήνουμε περίπου 2-3 λεπτά από την μία μεριά και μετά τα γυρίζουμε με ένα πιρούνι για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη μεριά μέχρι να χρυσαφίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε!♡


Καλή Επιτυχία!😊😊😋

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου