Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα




Παραδοσιακή Μαγειρίτσα (Greek Mama Cook Images)




 ♡ Η μαγειρίτσα είναι Παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Την καταναλώνουμε μετά το τέλος της νηστείας της Σαρακοστής δηλαδή κάθε Μ. Σάββατο βράδυ, αμέσως μετά το πέρας της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Σκοπός της μαγειρίτσας είναι να προετοιμάσει το στομάχι των ανθρώπων για την έντονη κατανάλωση κρέατος που θα ακολουθήσει την Κυριακή του Πάσχα.






🍴Υλικά:


  • 1  συκωταριά αρνίσια
  • 1 αντεριά αρνίσια
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • ένα ματσάκι φρέσκο άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • μερικά φύλλα δυόσμο (προαιρετικά)
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια

🍴Εκτέλεση:

  1.  Πλένουμε πολύ καλά την αντεριά και τη συκωταριά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.Σε μία κατσαρόλα, τα ζεματίζουμε σε άφθονο ζεστό νερό για περίπου 10-15 λεπτά. Ανά διαστήματα βγάζουμε με ένα κουτάλι το αφρό από την κατσαρόλα. Σουρώνουμε την κατσαρόλα και σε μία πιατέλα κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα εντόσθια και τη συκωταριά. Τα εντόσθια μπορείτε να τα κόψετε και με  ψαλίδι κουζίνας. Φροντίζουμε να αφαιρέσουμε το περιττό λίπος.
  2.  Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το δυόσμο και το κρέας. Σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε τα σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μαρούλι και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να μαγειρευτεί και έπειτα βάζουμε το ρύζι. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά στη φωτιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάνε παντού τα υλικά μας.
  3.  Για το αβγολέμονο: Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια. Προσθέτουμε στο μπολ έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα (2-3 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύουμε το αβγολέμονο μας. Βάζουμε την κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το αβγολέμονο. Βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε! ♡


Καλή Επιτυχία!!😊😋


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου