💣Ροξάκια σιροπιαστά (νηστίσιμα)!
🍴Υλικά:
- 3 1/2 ποτήρια αλεύρι
- 1 κύβος μαγιά νωπή
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 φλιτζάνι νερό
Για το σιρόπι:
- 3 1/2 φλιτζάνια νερό
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
🍴Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε 1 ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε ο αλεύρι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Βάζουμε το μείγμα υγρών σε δύο μπολ σε ίσες ποσότητες. Ισομοιράζουμε το μείγμα με το αλεύρι στα 2 μπολ και στο ένα βάζουμε και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας στα 2 μπολ. Αφήνουμε τις ζύμες σκεπασμένες να ξεκουραστούν σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Πλάθουμε την καφέ ζύμη σε σχήμα μπαστουνιού και την κόβουμε στη μέση. Ανοίγουμε τη λευκή ζύμη σε 2 μακρόστενα φύλλα.Τοποθετούμε στο κέντρο της λευκής ζύμη την καφέ ζύμη, τυλίγουμε τη λευκή ζύμη γύρω από την καφέ και κλείνουμε τις άκρες. Κόβουμε τη ζύμη μας με ένα μαχαίρι σε μεσαία κομμάτια.
- (Ψήσιμο) Βάζουμε τα κομμάτια μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).
- (Για το σιρόπι) Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
- Τέλος, αφού ψηθούν τα ροξάκια μας, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι μας. Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε από το ταψί. Συνήθως τα σερβίρουμε κρύα!♡
|
Ροξάκια σιροπιαστά νηστίσιμα |
Καλή όρεξη!
Καλή επιτυχία!😋😍🙉🙊
Blogger
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου