💣 Λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας στο φούρνο.
Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που αξίζει να το δοκιμάσετε!
✎Υλικά:
Για τον κιμά:
- 500 γρ. κιμά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές άνηθο (τριμμένο)
- λίγο νερό
Για την μπεσαμέλ:
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ( ή ότι κίτρινο τυρί προτιμάτε)
✎Εκτέλεση:
- (Για τον κιμά) Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά, το σκόρδο, το αλάτι ,το πιπέρι, τον άνηθο και στο τέλος τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι.
- (Για την μπεσαμέλ) Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε (με ένα σύρμα) πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να πήξουν. Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε το μείγμα μας.
- Σε ένα ταψί, απλώνουμε 1 στρώση μπεσαμέλ, από πάνω απλώνουμε 1 στρώση λαζάνια , από πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε 1 στρώση κιμά και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος ολοκληρώνουμε με μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
- (Ψήσιμο) Βάζουμε τα λαζάνια μας στου 180 βαθμούς(σε προθερμασμένο φούρνο) για 40 λεπτά .
Λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας |
Λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου