Ποντιακά πισία με πατάτα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και νόστιμα ποντιακά φαγητά!
Υλικά :
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση :
- 5 πατάτες βρασμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθο
Εκτέλεση:
- (Για τη ζύμη) Μέσα σε ένα μπολ, βάζουμε 1 κούπα χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά . Στη συνέχεια, βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τ αυλικά μας, μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.Τέλος, Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 2 ώρες.
- (Για τη γέμιση) Λιώνουμε τις πατάτες μας με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι ( όσο προτιμάμε) , λίγο πιπέρι και το άνηθο. Ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας τη χωρίζουμε σε 20 μικρά κομμάτι. Ανοίγουμε με ένα πλάστη κάθε κομμάτι της ζύμης σε στρογγυλό σχήμα.Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση μας και το διπλώνουμε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.
- (Τηγάνισμα) Ρίχνουμε τα ζυμαράκια μας σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Ποντιακά πισία με πατάτα |
Καλή επιτυχία!Καλή όρεξη!
Πηγή:Mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου