💣Εκμέκ Κανταΐφι ! Ένα από τα πιο αγαπημένα σπιτικά γλυκά!
Για τη βάση:
✏Υλικά:
Για τη βάση:
- 1 πακέτο κανταΐφι (500 γρ.)
- 250 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
Για το σιρόπι:
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- λίγα γαρύφαλλα
Για την κρέμα:
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κρόκους αυγών
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κάψουλες βανίλιας ( ή 1 κουταλιά βανίλια)
- Ξύσμα λεμονιού (άμα θέλετε)
Για τη σαντιγύ:
- 2 φακελάκια γκαρνί
✏Εκτέλεση:
- (Για τη βάση) Βάζουμε το κανταΐφι μας καλά ξεμπερδεμένο σε ένα ταψί (χωρίζουμε τις ίνες του όσο πιο καλά μπορούμε). Εάν το κανταΐφι μας ήταν στο ψυγείο, θα είναι καλό να το αφήσουμε τουλάχιστον 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το περιχύνουμε στο κανταΐφι μέχρι να πάει παντού. Ρίχνουμε στο κανταΐφι το τριμμένο αμύγδαλο και το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο στους 160 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα(περίπου 40 λεπτά). Έπειτα, το αναποδογυρίζουμε, για να ψηθεί καλά όλο το κανταΐφι και το αφήνουμε στο φούρνο για περίπου ακόμη 10 λεπτά.
- (Για το σιρόπι) Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα . Βράζουμε τα υλικά μας σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι μας.
- (Για την κρέμα) Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, τους κρόκους, τη ζάχαρη , τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει η κρέμα μας (περίπου 10 λεπτά). Όταν η κρέμα είναι έτοιμη , τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που να ακουμπάει επάνω στην κρέμα, για να μη δημιουργηθεί κρούστα. Τέλος, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- (Για τη σαντιγύ) Φτιάχνουμε το γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο τέλος, στρώνουμε την κρέμα (πρέπει να είναι κρύα) πάνω στο κανταΐφι .Επίσης, πάνω από την κρέμα βάζουμε μία στρώση σαντιγύ. Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό μας με τριμμένα αμύγδαλα και το βάζουμε στο ψυγείο ( για τουλάχιστον 4 ώρες)
Εκμέκ κανταΐφι |
Εκμέκ κανταΐφι |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου