💣 Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας
❣️Αγαπημένη συνταγή
❣️Κατάλληλη για όσους νηστεύουν
❣️Χρόνος προετοιμασίας περίπου 20 λεπτά ⌛
❣️Χρόνος ψησίματος περίπου 20 λεπτά ⌛
🍴Υλικά:
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 μπέκιν
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (τριμμένο)
- 1/2 κιλό αλεύρι
- σουσάμι για το πασπάλισμα
🍴Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα. Μόλις αφρίσει, βάζουμε το χυμό στο μπολ με το λάδι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας το μπέκιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στο τέλος, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη (* δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια).
- (Ψήσιμο) Αφού κάνουμε τα σχέδια που θέλουμε, τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε από πάνω τους λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 ℃ σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 με 30 λεπτά. 💜
Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας |
Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας (πριν μπουν στο φούρνο) |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου