Μία συνταγή για αυτούς που αγαπούν την ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά φαγητά. Μυζηθροπιτάκια γλυκά στο τηγάνι.
Υλικά :
- 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ποτήρια νερό
- λίγο αλάτι
- κανέλα
- λίγη μαστίχα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , το νερό , τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί. Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε τη μυζήθρα , τα αυγά , τη μαστίχα και τα ανακατεύουμε για να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Στη συνέχεια ανοίγουμε 2 φύλα λεπτά και βάζουμε σε διαστήματα κουταλιές της σούπας από τη γέμιση . Σκεπάζουμε το άλλο φύλο και κόβουμε με ένα στρογγυλό ποτήρι. Σε μία βαθιά κατσαρόλα με καυτό λάδι ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα-ένα τα πιτάκια για να τηγανιστούν. Στο τέλος, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Όταν τα τηγανίσουμε τα πασπαλίζουμε όλα με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
![]() |
Μυζηθροπιτάκια γλυκά με κανέλα |
Καλή επιτυχία !
Καλή όρεξη !
Πηγή : foodmaniacs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου