Αρχικά, ξεπλένουμε τις φακές . Τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε το σκόρδο , το καρότο και την ντομάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές , το δαφνόφυλλο και ζεστό νερό (μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό)
Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μία ξύλινη κουτάλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου