💣Εύκολο κριθαράκι!
Μία εύκολη, νόστιμη μα πάνω από όλα μαμαδίστικη συνταγή!
✎Υλικά:
- 2 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο)
- 1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο τριμμένο τυρί (για το σερβίρισμα)
✎Εκτέλεση :
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα (*σε μέτρια προς δυνατή φωτιά) το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε τα υλικά μας για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε πολύ καλά ( για 1-2 λεπτά). Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά (*ανακατεύουμε τακτικά τα υλικά μας, για να μην κολλήσουν)
- Όταν το κριθαράκι μας ρουφήξει τα υγρά του, το βγάζουμε από τη φωτιά. Το σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο τυρί ή λίγο ρίγανη. ❤
Μαμαδίστικο κριθαράκι |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου