Γιουβαρλάκια αυγολέμονο!
Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ή δυόσμο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα (άμα θέλετε)
- Νερό
Εκτέλεση:
- ( Για τα γιουβαρλάκια) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά,το ρύζι, το κρεμμύδι, μια 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μαϊντανό ,το αλάτι (όσο προτιμάτε) και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφήνουμε το μείγμα μας για 15 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί και στη συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε σε μία πιατέλα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό σιγά σιγά ( για να μην διαλυθούν) μέχρι να σκεπαστούν και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ( η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 30 λεπτά).
- (Για το αυγολέμονο). Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια, ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό από τη σούπα (σε μικρές δόσεις) και τέλος προσθέτουμε λίγο αλεύρι χτυπώντας πολύ καλά τα υλικά μας.
- Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για 2 με 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε τη σούπα μας με πάπρικα ή μαϊντανό ή πιπέρι και σερβίρουμε !
|
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο πασπαλισμένα με πάπρικα |
Καλή επιτυχία!
Καλή όρεξη!
Blogger
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου