Σας καλωσορίζουμε στο blog μας! Εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα!

Γεμιστά στη γάστρα

💣 Γεμιστά στη γάστρα

Μία πολύ εύκολη,νόστιμη, υγιεινή και ελληνική συνταγή !



✎Υλικά:



  • 5 πιπεριές (μεσαίου μεγέθους)
  • 5 ντομάτες (μεσαίου μεγέθους)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (όχι πολύ μεγάλα)
  • 2 1/2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ( περίπου μισό ματσάκι)
  • 4 κουταλιές της σούπας δυόσμο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι      


✎Εκτέλεση :


  1.  Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και κόβουμε το καπάκι τους. Αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό τους ( το εσωτερικό της ντομάτας το αφαιρούμε με ένα κουταλάκι και το αδειάζουμε σε ένα μπολ).
  2. (Για τη γέμιση) Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το ρύζι, το εσωτερικό της ντομάτας ( ψιλοκομμένο) , τα κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα),το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε το εσωτερικό κάθε ντομάτας και πιπεριάς (όχι μέχρι πάνω, αφήνουμε λίγο χώρο) και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
  3. (Ψήσιμο) Στο τέλος, αφού τοποθετήσουμε τα γεμιστά στη γάστρα, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω) στους 180 βαθμούς.






          ❣ Φροντίζουμε όλα τα λαχανικά να έχουν το ίδιο σχήμα.

          ❣ Δεν ψήνουμε σε δυνατή φωτιά γιατί υπάρχει κίνδυνος να καούν τα καπάκια από τα λαχανικά.



Γεμιστά στη γάστρα

Γεμιστά στη γάστρα


Καλή επιτυχία!Καλή όρεξη! 😍😋🙈🙉


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου